Interview met Roeland van Zeijst, Cybercrimefighter bij INTERPOL

Anno 2016 is internet niet meer weg te denken uit ons leven. De scheidslijn tussen de fysieke omgeving en de virtuele wereld wordt steeds dunner. In sommige EU-landen levert cybercriminaliteit inmiddels meer schade op dan de traditionele misdaad. Een gesprek met Digital Crime Officer Roeland van Zeijst over de ontwikkelingen in de cybercrime.

Roeland is vanuit het Team High Tech Crime van de Nationale Politie gedetacheerd bij het Cybercrime Directoraat van INTERPOL.

Lees meer...

VERGETEN PROCES OF WINSTPAKKER?

Inleiding
De laatste jaren hebben enkele grote incidenten plaatsgevonden waar bij de bestrijding de capaciteit van de eigen veiligheidsregio werd overschreden, waar de inzet over een langere tijd moest worden voortgezet en waarbij een veelheid van verschillende organisaties was betrokken.

Lees meer...

In-pact en Dotes hebben in het afgelopen jaar, onder de gezamenlijke vlag van de Nederlandse stichting The Holland Safety & Security Association (THSA), gewerkt aan het ontwerp en investeringsplan voor een multidisciplinaire Veiligheidsacademie in Colombia.
Het doel van dit ontwerp is om in Colombia een Veiligheidsacademie te bouwen.

Een academie waar studenten opgeleid en getraind kunnen worden voor uiteenlopende functies in de veiligheidssector.

Lees meer...

Gaat de kast open?

“Bij een huiszoeking wordt niet gekeken naar de inhoud van een kast, omdat de sleutel niet in het slot zit en er geen tijd meer is.” Deze metafoor maakte een deskundige op het gebied van forensische digitale opsporing over de wijze waarop opsporingsinstanties omgaan met digitaal bewijs. PC’ s en smartphones worden wel in beslag genomen, maar het ontbreekt vaak aan de capaciteit en middelen om ze ook te onderzoeken. Wat moet er gedaan worden om de kast open te krijgen?

Lees meer...

"De betrokkenheid gaat verder dan ambtelijke betrokkenheid. Iedereen staat echt achter het Burgernet-gedachtengoed."

Edwin te Velde
Adviseur

Bekijk dit artikel