De Hogeschool van Amsterdam gaat vanaf het komend studiejaar het Digital Evidence Dashboard gebruiken. Vierdejaars studenten Forensisch Onderzoek maken kennis met onderzoek in de digitale wereld.

Het eindsymposium van het project Digital Evidence Dashboard (DED) op de campus van The Hague Security Delta werd ook bezocht door Christianne de Poot en Anneke Koster van het lectoraat Forensische Onderzoek aan de Hogeschool van Amsterdam. Hier leren studenten met natuurwetenschappelijke onderzoeks- en opsporingstechnieken een bijdrage te leveren aan het oplossen van een misdrijf.

Beiden gaven aan op zoek te zijn naar een toegankelijke manier om vierdejaars studenten van de opleiding ook kennis te laten maken met de digitale component van forensisch onderzoek. De demonstratieversie van het DED lijkt hier uitermate geschikt voor.

Het DED ophet Hva1
Met ondersteuning van Tracks Inspector en de opleiding Forensische ICT van de Hogeschool Leiden verzorgt In-pact voor het eerste trimester van de vierdejaars studenten Forensisch Onderzoek de gewenste kennismaking met forensisch onderzoek in de digitale wereld.

Opgedeeld in 11 teams onderzoeken de studenten de data in de demonstratie case en rapporteren hun resultaten aan studenten van de Hogeschool Leiden. Hiermee is een interessante samenwerking tussen de twee hogescholen ontstaan.

"Met Live View worden overvallers op heterdaad gepakt en daar doen we het voor."

Emil Langendoen
Adviseur