Afbeelding contactpersoon
Adviseur
+31(6)82109375
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inspiratiebron
Ik raak geïnspireerd door mensen die met passie doen waar ze voor staan, die ‘echt’ en authentiek zijn en in staat zijn verder te kijken dan alleen hun eigen belang. Juist de verschillen tussen mensen boeien mij. Anders durven zijn met respect en waardering voor de ander. Dat vind ik mooi!

In-pact
Ik ben sinds oktober 2017 werkzaam bij In-pact. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en zag een leuke vacature als adviseur bij In-pact voorbij komen. Natuurlijk spreekt de sector waarbinnen In-pact opereert mij erg aan. Maar vooral ook de platte structuur, de missie, visie en kernwaarden. Deze passen bij wie ik ben en wat ik wil.

Goed in
Het verbinden van mensen/partijen en daardoor optimale samenwerkingen en resultaten realiseren. Ik ben mij heel bewust van de verschillende belangen van mensen en organisaties. Ik herken de belemmeringen, angsten, weerstanden en dergelijke en ik heb een antenne voor zaken die zich onder de waterlijn afspelen. Het stellen van de juiste vragen, respect voor de ander, niet direct oordelen, het grotere geheel voor ogen houden en vooral mijn mensgerichtheid maken dat ik hier goed in ben. Ik doe dit dan ook met veel passie en plezier.

Hiervoor
Ik ben bijna 20 jaar werkzaam geweest bij de Politie. Ik ben begonnen als agente bij korps Haaglanden en heb na een aantal jaren de overstap gemaakt naar toenmalig Flevoland. Ik heb veel verschillende werkzaamheden verricht binnen de politieorganisatie. O.a. binnen de incidentenafhandeling en opsporing, als jeugdagent en als trajectbegeleider van de hoger opgeleiden. Ontzettend mooi werk, waar ik vooral met heel veel plezier op terugkijk.

Toen ik begin 2017 een bijzondere uitdaging buiten de politie aangeboden kreeg was mijn eerste reactie dan ook “Nee joh, dat kan niet. Ik werk al bijna 20 jaar bij de politie”. En daarnaast was ik ook nog maar net een half jaar bezig met de MTL (Master Tactisch Leidinggeven). Toch merkte ik in de weken erna dat het in mijn hoofd bleef zitten. Ik wilde deze kans gewoon niet voorbij laten gaan en uiteindelijk heb ik besloten mijn hart te volgen en in het diepe te springen. Uiteindelijk is dit niet geworden waar ik op gehoopt had.
Maar ik heb er zeker geen spijt van en het heeft mij nog meer bewust gemaakt van wat ik wil en ook wat ik niet wil. Ik besloot vervolgens om eerst eens de wereld buiten de politie verder te ontdekken en daar mijn rugzak te vullen met nieuwe ervaringen. En zo ben ik nu dus terecht gekomen bij In-pact en daar voel ik mij helemaal op mijn plek. Achteraf ben ik dan ook heel blij dat ik bepaalde keuzes hebben gemaakt. Wat mij betreft bestaat toeval niet!

Interessante ervaringen
In het kader van de HBO opleiding, die ik naast mijn werk volgde, heb ik de mogelijkheid gekregen om in opdracht van de korpsleiding samen met een externe projectleider een project op te zetten en te begeleiden. Het project, Professionaliteit in Omgang (PriO), was erop gericht de sociale veiligheid binnen het korps verder te verbeteren. Voor mij een ontzettend leerzame ervaring, waarbij ik de organisatie en haar cultuur op alle niveaus nog beter heb leren kennen. We hebben het project bottom-up benaderd en veel medewerkers betrokken door middel van brainstormsessies en later ook in de begeleiding op teamniveau. We hebben het project verdeeld in verschillende categorieën en met behulp van werkgroepen opgepakt. Bij de implementatie hebben we onder andere Teamchefs ondersteund en geadviseerd hoe zij e.e.a. konden vormgeven binnen hun team en daar waar behoefte was hebben wij teamsessies begeleid. Ten behoeve van deze begeleiding hebben wij een praktische Toolkit ontwikkeld ter ondersteuning van de Teamchefs en hun teams. Natuurlijk konden wij deze begeleiding niet alleen realiseren en hebben hiervoor ambassadeurs ingezet, die het gedachtengoed met ons deelden en omarmden en nog belangrijker zelf ook onderdeel waren van het operationele proces.

Een ander belangrijk deel van mijn ervaring en persoonlijke ontwikkeling heb ik opgedaan als Trajectbegeleider van de hoger opgeleiden. Als leidinggevende begeleidde ik het opleidingsproces van deze politiestudenten. Zeker de ‘hoger opgeleiden’ vond ik een hele interessante doelgroep. Een groep die nog niet volledig geaccepteerd werd en mijn inziens niet op de juiste manier werd ingezet. Ik heb veel geïnvesteerd in het positioneren van deze groep en daarmee hun talenten en meerwaarde beter zichtbaar gemaakt. Tevens heb ik intensief samengewerkt met de Politieacademie en een constructieve relatie opgebouwd. We hebben gezamenlijk het toenmalige onderwijs/curriculum beoordeeld en geconcludeerd dat het niet voldoende aansloot bij de praktijk en het leer-/ontwikkelproces van de student. Met een werkgroep, samengesteld uit medewerkers van de academie, studenten en begeleiders vanuit verschillende eenheden, hebben we een hernieuwd curriculum ontwikkeld.

Samen voor veiligheid
Deze woorden lopen als een rode draad door mijn leven en zijn onlosmakelijk met mij maar vooral ook met elkaar verbonden. Een veiligere samenleving kun je alleen samen creëren en daar heeft iedereen op zijn eigen manier een aandeel en verantwoordelijkheid in. Je kan heel makkelijk samen ergens aan werken om een resultaat te behalen. Maar zeker binnen de OOV-sector is het slechts met elkaar samen werken geen oplossing. Het gaat om ‘echte’ samenwerking. Door middel van samenwerkingsverbanden duurzame resultaten behalen, daarmee staan we samen voor veiligheid.

Artikelen

"Bovendien is verbeteren altijd mogelijk en de ervaringen in de afgelopen periode hebben ons geleerd dat de nieuwe inzichten een kwalitatief hoogwaardige organisatie van de crisisbeheersing mogelijk maken."

Gonne Schras
Senior adviseur

Bekijk dit artikel.