Afbeelding contactpersoon
Senior adviseur
+31(6)46758937
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inspiratiebron

Mensen met hun verhalen en ervaringen zijn mijn inspiratiebron. Het is altijd boeiend en leerzaam om mensen te ontmoeten, het is altijd mooi om samen een goed resultaat neer te zetten waaraan een ieder vanuit zijn of haar deskundigheid en rol een bijdrage heeft geleverd.

In-pact

Sinds oktober 2001 ben ik werkzaam bij In-pact. Na zes jaar voor de stichting In-pact gewerkt te hebben, is het nu een uitdaging om zelf aan het roer te staan. We nemen die opdrachten aan die de kwaliteit van het werk echt verbeteren; werk dat ertoe doet.
Binnen In-pact ben ik als managing partner verantwoordelijk voor de portefeuilles Human Resources Management en huisvesting.

Goed in

Het coachen van individuele medewerkers en managers, het ondersteunen van proceseigenaren en projectleiders bij het neerzetten van een procesgeoriënteerde organisatie, duidelijk en direct communiceren, het vermogen om groepen te enthousiasmeren en het zorg dragen voor een kwalitatief goed eindresultaat.

Interessante ervaringen

Bij In-pact heb ik me beziggehouden met diverse projecten. Enkelen hiervan zijn:
Inrichting van het proces "Jeugd' politie Gelderland - Midden waarbij kinderen jonger dan 12 jaar op basis van ontwikkelde indicatoren tijdig worden gesignaleerd en overgedragen aan Bureau jeugdzorg en andere ketenpartners;
Met als doel procesharmonisatie beschrijven van het proces 'Handhaven' van het KLPD en het implementeren van deze nieuwe manier van werken;
Het ontwikkelen en begeleiden van het Bureau Recherche Informatie politie Limburg- Noord tot een procesgerichte organisatie waarbij de klant centraal staat;
Het ontwikkelen van competentieprofielen ten behoeve van Conflict en crisisbeheersing (CCB);
Ontwikkelen en verzorgen van de Masterclass RCP, bestemd voor projectteams die verantwoordelijk zijn voor het maken van het regionale crisisplan van de Veiligheidsregio's.
In deze projecten had ik verschillende rollen, variërend van projectleiding tot advisering. Naast deze activiteiten houdt ik me bezig met het geven van diverse trainingen op het gebied van de procesmanagement en cultuurverandering.

Hiervoor

Na mijn studies Nederlands en Onderwijskunde aan de Vrije Universiteit ben ik al meer dan twintig jaar afwisselend adviseur en trainer in politieland. Bij het Centraal Instituut Opleiding en Vorming van het Korps Rijkspolitie en de regiopolitie Noord- en Oost- Gelderland leerde ik de politie en haar ketenpartners van binnenuit kennen. Deze kennis zet ik sinds 2001 in bij mijn werk voor In-pact.

Samen voor Veiligheid

Daar waar mijn inzet een concrete bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de interne bedrijfsvoering en/of het vergroten van de veiligheid, komen mijn talenten het best tot hun recht. Het begeleiden van groepen bij de totstandkoming van een plan of product is één van mijn specialiteiten. Mijn kennis van de politiepraktijk en -cultuur en mijn ervaring binnen de korpsen draagt bij aan het goede resultaat.

Artikelen

“Ik geniet ervan om vakmensen te ondersteunen en te ontlasten, zodat zij hun energie en creativiteit op het verbeteren van de keten kunnen richten.”

Emil Langendoen
Adviseur

Bekijk dit artikel