Afbeelding contactpersoon
Netwerker
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samen voor Veiligheid
Met partners werken aan een veilige omgeving is voor mij zingeving. De relatie met de partners is gebaseerd op respect, gelijkwaardigheid en onderling vertrouwen. Klantgerichtheid en integriteit zijn voor mij vanzelfsprekend.

Goed in
Het is mijn sterke kant om strategie en beleid te vertalen naar een samenhangende inrichting zoals bedoeld in een bedrijfsarchitectuurbenadering. Daarbij heb ik een 'can-do' mentaliteit en kies voor een pragmatische aanpak. De uitspraak van een opdrachtgever: “Hans is altijd op zoek naar oplossingen en niet naar nieuwe problemen, ook in lastige omgevingen.” geeft mijn instelling goed weer.

Interessante ervaringen
In de periode 2005 tot heden zijn o.a. de volgende opdrachten uitgevoerd:

  • Adviseur bedrijfsarchitectuur en procesontwerp bij de samenvoeging van DINPOL en DNRI van het KLPD (2007-2008)
  • Informatiemanager Opsporing in de politieregio Rotterdam-Rijnmond (2006-2007)
  • Advies over samenhang in de bedrijfsarchitectuur bij een Shared Service Center in de politieregio’s Noord-Holland Noord, Kennemerland en Zaanstreek-Waterland (2007)
  • Procesarchitectuur Identificatieprotocol Strafrecht (2007)
  • Operationeel audit op sturen op formatie en bezetting in de politieregio Rotterdam-Rijnmond (2006)
  • Onderzoek naar de uitfasering van Infodesk applicaties in de Zuid-6 politieregio’s (2006)
  • Onderzoek naar knelpunten in de operationele processen en (her)ontwerp daarvan in de politieregio Brabant Zuid-Oost (2005)

Inspiratiebron
Ik wil graag nieuwe richtingen verwezenlijken en organiseer daarvoor de samenwerking. Niet teveel vanuit het blauw denken, maar wel met een bedrijfseconomische onderbouwing.

Hiervoor
De Nederlandse politie ken ik goed. Vanaf 1980 heb ik bij de politie verschillende functies vervuld. Mijn laatste functie was die van financieel rechercheur bij een kernteam.
Na mijn doctoraalstudie Informatiemanagement ben ik sinds 2001 als organisatieadviseur gaan werken. De projecten hebben zich steeds bewogen op het snijvlak tussen procesmanagement en informatiemanagement. Dit richt zich niet alleen op het ontwerpen, ook het implementeren en borgen van de hierbij hoorde veranderingen voor organisatie en mens (coachen) is bekend terrein. De uitdaging zit altijd in de veranderingen die bij deze onderwerpen horen. Bij procesmanagement heb ik me gespecialiseerd in procesontwerp van complexe omgevingen aan de hand van een bedrijfsarchitectuur. Mijn specialisatie op informatiemanagement is ICT Business Alignment.
Uiteenlopende werk- en functiegerelateerde opleidingen waaronder adviesvaardigheden, verander- en procesmanagement en bedrijfsarchitectuur hebben verder bijgedragen aan mijn vakbekwaamheid.

 

 

"Op lokaal niveau zie ik initiatieven ontstaan om de informatiedeling in de Jeugdzorg te organiseren waardoor het beter mogelijk wordt kinderen de juiste zorg te bieden."

Gerrit van de Ven
Senior adviseur

Bekijk dit artikel