Afbeelding contactpersoon
Netwerker
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goed in
In het diepe springen, structuur aanbrengen, zaken vereenvoudigen en hierdoor toegevoegde waarde leveren.

Interessantste ervaringen
Van een landelijk bedrijfsvoeringsprogramma binnen het politiedomein ben ik implementatiemanager geweest. Uiteindelijk is dit programma om diverse reden gestopt. Voor het programma was dat uiteraard dramatisch en op dat moment voor mij ook. Achteraf besefte ik dat je leert paardrijden door soms van het paard te vallen.

In-pact
Als projectmanager binnen het veiligheidsdomein heb ik In-pact leren kennen als een professionele partij en belangrijke partner in de veiligheidsketen. Vanuit deze kennis heb ik actief contact gezocht met In-pact om te verkennen in hoeverre we zouden kunnen samenwerken. Deze interesse bleek wederzijds en vrij snel daarna hebben we invulling kunnen geven aan de samenwerking. Als beleidsmedewerker Burgernet kan ik volop gebruik maken van mijn kennis van landelijke implementatieprojecten binnen de politie.

Samen voor Veiligheid
Samen voor veiligheid geeft bij een zoekactie in Google 2.230.000 hits in 0.35 seconden. Een snelle scan langs de eerste drie pagina’s geeft een behoorlijk wisselend beeld van de interpretatie van dit begrip. Ik interpreteer het als de maatschappelijke relevantie (veiligheid) van het advieswerk van In-pact. De mensen van In-pact hebben met elkaar gemeen dat die maatschappelijke relevantie een belangrijke drijfveer is voor het werk dat wij doen. Zo staan we samen voor veiligheid.

Hiervoor
Als algemeen projectmanager verantwoordelijk geweest voor een implementatieproject bij de forensische opsporing. Een landelijk project dat is gestart naar aanleiding van het adviesrapport in de Schiedammer parkmoord. Een project waar alle aspecten van verandermanagement, implementatiebegeleiding en ICT-ontwikkeling aan de orde kwamen. Een langlopende klus die veel van mij gevraagd heeft, maar waar ik ontzettend veel van geleerd heb en met veel plezier aan heb gewerkt.

"Bovendien is verbeteren altijd mogelijk en de ervaringen in de afgelopen periode hebben ons geleerd dat de nieuwe inzichten een kwalitatief hoogwaardige organisatie van de crisisbeheersing mogelijk maken."

Gonne Schras
Senior adviseur

Bekijk dit artikel.